Autor |
Wiadomość |
Andrzej Zajac |
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 2:02 pm Temat postu: |
|
jak to sie mówi lepszy rydz nisz nic.he, he, |
|
|
robus |
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 1:34 am Temat postu: rydze w rydzach |
|
temat na czasie!!
potrzebne rydze, kilka reklamówek szukać w młodnikach, rosną stadami po deszczu. Obcieramy ziemię i obcinamy korzenie. Moczymy w mleku 1godz. (ale przeważnie nie ma na to czasu) połowę solimy i kapeluszem na dół smażymy np. na blasze w Zyndranowej. Najlepiej w panierce z bułki lub grysiku. Drugą połowę do gara pokrojoną i wszystkie przyprawy po trochu. Dolewamy wody zagęszczamy mąka lub(i) smietaną. Drugie kładziemy na pierwsze, jemy z suchą bułą zapijając miodówką lub cytrynówką, nigdy:) piwem.
Sma-czne-go |
|
|
Andrzej Zajac |
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 9:23 pm Temat postu: |
|
Jednak nie ma to jak żurek w Zyndranowej. |
|
|
Aga |
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 12:35 am Temat postu: |
|
Ups Sorki Kowal, widać nie pamietałam dokładnie, pozdrawiam! |
|
|
kowal |
Wysłany: Nie Sie 26, 2007 7:04 pm Temat postu: |
|
Aga napisał: | Bardzo mnie rozbawił przepis na pomidorową jaką sporządzilismy sobie z chłopakami na paśmie Borżawy.
Otóż kucharze w składzie: Boguś, Benek, Staszek, Kowal i ja, (nie pamiętam kto się bardzihej przykładał), w dwóch menażkach na gazie ugotowalismy ryż oraz do tego ryżu jakiś sos
Ów sos składał się głównie z masakrycznie tłustej konserwy ukraińskiej przytachanej przez Staszka, był doprawiony oregano i bazylią, solą i również Ukraińskiem keczupem "Chili"
Całość w smaku przypominała typową "pomidorową z ryżem" choć nie użyliśmy ANI JEDNEGO POMIDORA |
Pomidorowa bez pomidorów była rewelacyjna . Na marginesie, masakrycznie tłustą konserwę ukraińską przytachałem ja. Na puszce była narysowana uśmiechnięta krowa |
|
|
Aga |
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 10:50 pm Temat postu: |
|
Bardzo mnie rozbawił przepis na pomidorową jaką sporządzilismy sobie z chłopakami na paśmie Borżawy.
Otóż kucharze w składzie: Boguś, Benek, Staszek, Kowal i ja, (nie pamiętam kto się bardzihej przykładał), w dwóch menażkach na gazie ugotowalismy ryż oraz do tego ryżu jakiś sos
Ów sos składał się głównie z masakrycznie tłustej konserwy ukraińskiej przytachanej przez Staszka, był doprawiony oregano i bazylią, solą i również Ukraińskiem keczupem "Chili"
Całość w smaku przypominała typową "pomidorową z ryżem" choć nie użyliśmy ANI JEDNEGO POMIDORA |
|
|
staszek |
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:16 am Temat postu: |
|
Wydłubanie wszystkich pestek jest bardzo ważne, bo powodują one gorzki posmak |
|
|
Stirlitz |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 9:15 pm Temat postu: |
|
Hehehe Jakikolwiek, naprawdę. Byle słodki. Większość cytrynówek słodzi się po prostu cukrem, postanowiliśmy być oryginalni. |
|
|
domi |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 8:38 pm Temat postu: |
|
Wielkie dzięki!
A czy ten miodek to ma być jakiś szczególny? Chodzi mi o gatunek. |
|
|
Stirlitz |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 7:05 pm Temat postu: |
|
/zmieniony/ |
|
|
domi |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 4:30 pm Temat postu: |
|
Czy ktoś byłby tak dobry i podzielił się ze mną przepisem na cytrynówkę? To jeden z nielicznych tego typu "napojów", który mi smakuje.
Będę bardzo wdzięczna |
|
|
Andrzej Zajac |
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 10:39 am Temat postu: |
|
pozdrówcie ode mnie Halinkę i Adasia |
|
|
Avrin |
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 4:57 pm Temat postu: |
|
Potruś naszą parę zostaw na razie w spokoju niech się zajmą sobą Bartek chciał rozkręcić temat chyba w trochę inną stronę niż rozterki sercowe:P tylko bardziej %owe hehe |
|
|
piotrek86 |
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 10:14 pm Temat postu: |
|
Hmm... a ciekawe jak smakuje połączenie Adasia i Halinki :pig: |
|
|
Avrin |
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 9:38 pm Temat postu: |
|
Widzę Andrzej,że spodobały Ci się eksperymenty kulinarne z blachowania:P |
|
|