Autor Wiadomość
Andrzej Zajac
PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 2:02 pm    Temat postu:

jak to sie mówi lepszy rydz nisz nic.he, he,
robus
PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 1:34 am    Temat postu: rydze w rydzach

temat na czasie!!
potrzebne rydze, kilka reklamówek szukać w młodnikach, rosną stadami po deszczu. Obcieramy ziemię i obcinamy korzenie. Moczymy w mleku 1godz. (ale przeważnie nie ma na to czasu) połowę solimy i kapeluszem Smile na dół smażymy np. na blasze w Zyndranowej. Najlepiej w panierce z bułki lub grysiku. Drugą połowę do gara pokrojoną i wszystkie przyprawy po trochu. Dolewamy wody zagęszczamy mąka lub(i) smietaną. Drugie kładziemy na pierwsze, jemy z suchą bułą zapijając miodówką lub cytrynówką, nigdy:) piwem.
Sma-czne-go
Andrzej Zajac
PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 9:23 pm    Temat postu:

Jednak nie ma to jak żurek w Zyndranowej. Laughing Laughing Laughing Laughing Razz Razz Razz
Aga
PostWysłany: Czw Sie 30, 2007 12:35 am    Temat postu:

Ups Razz Sorki Kowal, widać nie pamietałam dokładnie, pozdrawiam! Very Happy
kowal
PostWysłany: Nie Sie 26, 2007 7:04 pm    Temat postu:

Aga napisał:
Bardzo mnie rozbawił przepis na pomidorową jaką sporządzilismy sobie z chłopakami na paśmie Borżawy.
Otóż kucharze w składzie: Boguś, Benek, Staszek, Kowal i ja, (nie pamiętam kto się bardzihej przykładał), w dwóch menażkach na gazie ugotowalismy ryż oraz do tego ryżu jakiś sos Cool
Ów sos składał się głównie z masakrycznie tłustej konserwy ukraińskiej przytachanej przez Staszka, był doprawiony oregano i bazylią, solą i również Ukraińskiem keczupem "Chili"
Twisted Evil Całość w smaku przypominała typową "pomidorową z ryżem" choć nie użyliśmy ANI JEDNEGO POMIDORA Laughing


Pomidorowa bez pomidorów była rewelacyjna Very Happy. Na marginesie, masakrycznie tłustą konserwę ukraińską przytachałem ja. Na puszce była narysowana uśmiechnięta krowa Very Happy
Aga
PostWysłany: Czw Sie 23, 2007 10:50 pm    Temat postu:

Bardzo mnie rozbawił przepis na pomidorową jaką sporządzilismy sobie z chłopakami na paśmie Borżawy.
Otóż kucharze w składzie: Boguś, Benek, Staszek, Kowal i ja, (nie pamiętam kto się bardzihej przykładał), w dwóch menażkach na gazie ugotowalismy ryż oraz do tego ryżu jakiś sos Cool
Ów sos składał się głównie z masakrycznie tłustej konserwy ukraińskiej przytachanej przez Staszka, był doprawiony oregano i bazylią, solą i również Ukraińskiem keczupem "Chili"
Twisted Evil Całość w smaku przypominała typową "pomidorową z ryżem" choć nie użyliśmy ANI JEDNEGO POMIDORA Laughing
staszek
PostWysłany: Wto Maj 08, 2007 12:16 am    Temat postu:

Wydłubanie wszystkich pestek jest bardzo ważne, bo powodują one gorzki posmak Smile
Stirlitz
PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 9:15 pm    Temat postu:

Hehehe Jakikolwiek, naprawdę. Byle słodki. Większość cytrynówek słodzi się po prostu cukrem, postanowiliśmy być oryginalni.
domi
PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 8:38 pm    Temat postu:

Wielkie dzięki!
A czy ten miodek to ma być jakiś szczególny? Chodzi mi o gatunek.
Stirlitz
PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 7:05 pm    Temat postu:

/zmieniony/
domi
PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 4:30 pm    Temat postu:

Czy ktoś byłby tak dobry i podzielił się ze mną przepisem na cytrynówkę? To jeden z nielicznych tego typu "napojów", który mi smakuje.
Będę bardzo wdzięczna Smile
Andrzej Zajac
PostWysłany: Sro Kwi 04, 2007 10:39 am    Temat postu:

pozdrówcie ode mnie Halinkę i Adasia
Avrin
PostWysłany: Czw Mar 29, 2007 4:57 pm    Temat postu:

Potruś naszą parę zostaw na razie w spokoju niech się zajmą sobąSmile Bartek chciał rozkręcić temat chyba w trochę inną stronę niż rozterki sercowe:P tylko bardziej %owe hehe Razz Razz
piotrek86
PostWysłany: Sro Mar 28, 2007 10:14 pm    Temat postu:

Hmm... a ciekawe jak smakuje połączenie Adasia i Halinki :pig:
Avrin
PostWysłany: Sro Mar 28, 2007 9:38 pm    Temat postu:

Widzę Andrzej,że spodobały Ci się eksperymenty kulinarne z blachowania:PRazz


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group