Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aga Turysta barowy
Dołączył: 01 Wrz 2006 Posty: 51
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 10:50 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo mnie rozbawił przepis na pomidorową jaką sporządzilismy sobie z chłopakami na paśmie Borżawy.
Otóż kucharze w składzie: Boguś, Benek, Staszek, Kowal i ja, (nie pamiętam kto się bardzihej przykładał), w dwóch menażkach na gazie ugotowalismy ryż oraz do tego ryżu jakiś sos
Ów sos składał się głównie z masakrycznie tłustej konserwy ukraińskiej przytachanej przez Staszka, był doprawiony oregano i bazylią, solą i również Ukraińskiem keczupem "Chili"
Całość w smaku przypominała typową "pomidorową z ryżem" choć nie użyliśmy ANI JEDNEGO POMIDORA |
|
Powrót do góry |
|
|
kowal Turysta miedzybarowy
Dołączył: 28 Wrz 2006 Posty: 167
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2007 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Aga napisał: | Bardzo mnie rozbawił przepis na pomidorową jaką sporządzilismy sobie z chłopakami na paśmie Borżawy.
Otóż kucharze w składzie: Boguś, Benek, Staszek, Kowal i ja, (nie pamiętam kto się bardzihej przykładał), w dwóch menażkach na gazie ugotowalismy ryż oraz do tego ryżu jakiś sos
Ów sos składał się głównie z masakrycznie tłustej konserwy ukraińskiej przytachanej przez Staszka, był doprawiony oregano i bazylią, solą i również Ukraińskiem keczupem "Chili"
Całość w smaku przypominała typową "pomidorową z ryżem" choć nie użyliśmy ANI JEDNEGO POMIDORA |
Pomidorowa bez pomidorów była rewelacyjna . Na marginesie, masakrycznie tłustą konserwę ukraińską przytachałem ja. Na puszce była narysowana uśmiechnięta krowa _________________ Post?puj wedle takich tylko zasad, co do których mo?esz jednocze?nie chcie?, ?eby sta?y si? prawem powszechnym - Immanuel Kant |
|
Powrót do góry |
|
|
Aga Turysta barowy
Dołączył: 01 Wrz 2006 Posty: 51
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 12:35 am Temat postu: |
|
|
Ups Sorki Kowal, widać nie pamietałam dokładnie, pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Andrzej Zajac piechur z dolin
Dołączył: 14 Lis 2006 Posty: 356
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Jednak nie ma to jak żurek w Zyndranowej. _________________ Dzi? przeszed?em niez?y kawa? drogi i id? na pierogi... |
|
Powrót do góry |
|
|
robus
Dołączył: 21 Wrz 2007 Posty: 6
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 1:34 am Temat postu: rydze w rydzach |
|
|
temat na czasie!!
potrzebne rydze, kilka reklamówek szukać w młodnikach, rosną stadami po deszczu. Obcieramy ziemię i obcinamy korzenie. Moczymy w mleku 1godz. (ale przeważnie nie ma na to czasu) połowę solimy i kapeluszem na dół smażymy np. na blasze w Zyndranowej. Najlepiej w panierce z bułki lub grysiku. Drugą połowę do gara pokrojoną i wszystkie przyprawy po trochu. Dolewamy wody zagęszczamy mąka lub(i) smietaną. Drugie kładziemy na pierwsze, jemy z suchą bułą zapijając miodówką lub cytrynówką, nigdy:) piwem.
Sma-czne-go |
|
Powrót do góry |
|
|
Andrzej Zajac piechur z dolin
Dołączył: 14 Lis 2006 Posty: 356
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 2:02 pm Temat postu: |
|
|
jak to sie mówi lepszy rydz nisz nic.he, he, _________________ Dzi? przeszed?em niez?y kawa? drogi i id? na pierogi... |
|
Powrót do góry |
|
|
|